Dzisiaj dosta³o siê mnie:
Straty niedu¿e, ale najgorszy jest fakt, ¿e mog± nas powoli usuwaæ z okolicy. Idzie ich zatrzymaæ, je¶li siê z³o¿ymy wszyscy, dlatego proszê, aby¶cie siê skupili tylko na defie.
Nowy u¿ytkownik
no i bardzo ³adnie. ma 2 sekundy przerwy.;D kliny mo¿na wsadzaæ co do sekundy a co dopiero z tak± dziura, trzeba mu po prostu nastêpnym razem skopaæ dupê i ju¿.
proponuje by wybraæ 3 graczy z ka¿dego po jednej nacji, i robiæ z godzinnych produkcji(to niewiele, a zawsze 10-15 wiêcej deffa dziennie) oczywi¶cie to te osoby bior± pe³na odpowiedzialno¶æ za to wojsko, i za jej ewentualn± stratê, czy obronê, czy nawet wysy³anie go aby nie poleg³o u nas w wioskach.
pasowa³o by by te osoby same nawzajem siê sittuwa³y, na zasadzie raz na godzinkê wejdê spojrzê co siê dzieje, je¶li jestem(zabieg 0 sekundowy, a daje du¿y wgl±d w sprawy gracza) a je¶li jest potrzeba, wysy³am wojsko, buduje, usuwam deffa, bo jak nie bêdziemy mieli ze 300 jednostek g³ównego ataku nie zatrzymamy.;/ a kataski mo¿na ze 2 razy z³apaæ to bêdzie bardziej ostro¿na.
pretorianie, oszczepnicy i oczywi¶cie falangê(ale tylko ze wzglêdu na to ¿e tania, bo to do¶æ s³aba jednostka mimo wszystko)
i nastêpnym razem wej¶æ klinem w nich.
Etarex - masz racjê z tym, ¿e na razie nie ma na to czasu. Mamy zbyt ma³e koszary i do tego zakolejkowane (ja i Husar), wiec potrzebujemy, ¿eby WSZYSCY robili defa. Nawet Kilkunastu legionistów Kielbika jest wa¿ne.
Co do tych ataków, to my¶la³em, ¿e mamy jeszcze jeden dzieñ czasu - a tak to zwyczajnie nie by³o czym siê broniæ. Zastali nas ze spuszczonymi spodniami przez robienie drugich osad. Ca³± noc próbowali mi zniszczyæ cropowca - co odbudowa³em to pada³o. My¶la³em, ¿e Mitomani to spryciarze - ¿e te odstêpy to taka podpucha, ale nie - oni szli na pa³ê. W koñcu tak siê przyzwyczaili, ¿e rano zrobili jeszcze gorzej i tego ju¿ nie odpu¶ci³em - z³o¿yli siê Husar, Kielbik i ja:
To s± przyk³ady jak mo¿na wykorzystaæ sekundowe przerwy miedzy ¼le zgranymi atakami.
Powtarzam znowu - róbcie na razie defa ile siê da. Mitomani zaczêli - jak typowy german - oczyszczaæ sobie okolicê. Wszyscy aktywni germanie tak robi± i nie koñcz± od razu, bo pó¼niej ju¿ nie maj± swojej przewagi. Musimy siê liczyæ z tym, ¿e bêd± katasowaæ ka¿dego z nas - def to na razie konieczno¶æ.